မိုးေကာင္းကင္ ေဖာင္းျပင္ရဲ့ ဆိုက္ေလးပါဘဲ ေပါ့ပါးသြက္လက္သြားေအာင္
ျပဳလုပ္ထားတယ္။ ေဘးရန္ကင္းေအာင္ စၿပိဳးေထာင္ထားတယ္ဆိုေပါ့ေတာ့

Wednesday, November 6, 2013

၀က္သားတုတ္ထိုး( ေကာင္း... ေကာင္း စားခ်င္သူေတြအတြက္ ၿပဳလုပ္နည္း)

၀က္သားတုတ္ထိုးက...မခက္ပါဘူး...နည္းပညာေလးေတာ့..လိုအပ္တာေပါ့။ ၀က္သားတုတ္ ထိုးေရာင္း တဲ့သူေတြလိုပဲ....၀က္ရဲ.အတြင္းကလီစာအစုံမွာေက်ာက္ကပ္ကိုေတာ့ေရွာင္ပါတယ္....။လူေတြၾကိဳက္ တတ္တဲ့အခ်င္းတိုင္၊ အူပါးလွ်ာ ႏို.အုံသား၊ပါးေစာင္သားအရိုးႏုတို.ေတာ့မ်ားမ်ား၀ယ္ရပါတယ္.
၀က္သားတုတ္ထိုးမွာ..ဘဲဥကလည္း..မပါမၿဖစ္ပါ...။၀ယ္လာတဲ့၀က္အတြင္းကလီစာေတြကို..သန္.
စင္ေနေအာင္ေရအရင္ေဆးပါ။ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေႏြးေလးစိမ္ထားၿပီး..ဆားအနည္းငယ္နဲ.ေရာၿပီး (၃)ၾကိမ္မွ(၅)ၾကိမ္ေလာက္ထိေဆးလိုက္ရင္..၀က္အတြင္းကလီစာဆိုတာ..ဘာအနံ.မွမရိွေတာ့ေအာင္ စင္ၾကယ္သန္.ရွင္းသြားပါတယ္...။အူပါးေတြကိုေတာ့..တုတ္တံတစ္ေခ်ာင္းနဲ.၅ခုေလာက္ကို..အထပ္
ထပ္ၿဖစ္ေအာင္ထပ္ေပးရပါမယ္...။ေဆးၾကာၿပီးရင္ေတာ့..အားလုံးကိုေရစစ္ထားပါ...။


ေရစစ္သြားတဲ့..၀က္သားေတြကို ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္. ၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္( အေကာင္း
စားတံဆိပ္) နာနတ္ပြင့္ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့အမွဳန္.( တရုတ္လို ပါေကာ့ ေခၚပါ
တယ္) ၊ အစားအေသာက္သုံးအေရာင္( လိေမၼာ္) အနည္းငယ္၊ ၀ိုင္အရက္(သို.) အရက္ၿပင္းအနည္းငယ္တို.နဲ.ေရာနယ္ၿပီး...နာရီ၀က္ခန္.ႏွပ္ထားေပးရပါမယ္...။

ဘဲဥေတြကိုလည္း..ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားပါ...။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ ၊ သၾကား တို.ကိုေရာၿပီးအပူေပးလွ်င္
သၾကားေတြပာာ..ဆီအနည္းငယ္ပူလာတာနဲ.အရည္ေပ်ာ္ၿပီးေရႊညိဳေရာင္
ေလးေၿပာင္းလာၿပီဆိုရင္...မီးဖုတ္ၿပီးဓါးၿပားရိုက္ထားတဲ့..နာနတ္ပြင့္ ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းတို.ကိုထည့္ၿပီး...တစ္ခုၿပီး..တစ္ခု..ဆီသတ္ေပးၿပီး...စစ္ယူထားပါ...။

ထို.ေနာက္...အမာဆုံးအစိတ္အပိုင္းေတြ..ဥပမာ နားရြက္ ၊ လွ်ာ ၊ အူမစသည္တို.ကိုအရင္ဆုံးၿပဳတ္ေပးပါ...ထိုအရာမ်ားတစ္၀က္ေလာက္က်က္
ၿပီဆိုမွအသည္း၊ ႏွလုံးလို ဒုတိယ တန္းစားေတြကို ထည့္ေပးပါ..။

ေနာက္ဆုံးမွ....အူခ်ိဳတို.လိုအႏုဆုံးအပိုင္းေတြကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ....။အရသာကို ၿမည္း
စမ္းၿပီး..ႏွဴးအိၿပီဆိုရင္..ေရ သုံးပုံတစ္ပုံက်န္ေလာက္မွ..စစ္ယူထားပါ...

လွီးၿဖတ္ေပးၿပီးပန္းကန္နဲ.ၾကိဳက္သူကို ပန္းကန္နဲ.ထည့္ဧည့္ခံႏိူင္သလို..၀ါးတုတ္ေလး
ထိုးၿပီးမွ...စားခ်င္သူမ်ားကိုလည္း..ႏွစ္သက္သလိုဧည့္ခံေပးလို.ရပါတယ္....။

တြဲဖက္ေဆာ့စ္ကိုေတာ့..မန္က်ည္းသီး၊ ထန္းလ်က္ရည္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ၊ ဗမာငရုတ္ဆီ တို.နဲ.မိမိႏွစ္သက္သလို ေရာစပ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

ကဲဗ်ာ ၀က္သား ဒုတ္ထိုး လုပ္နည္းေလး တင္လိုက္္တယ္။ ဒါေလးေတြက တစ္ေန႔ေတာ့ အက်ိဳးရွိမွာပါဘဲ
မလုပ္တတ္ေသးရင္ေတာ့ လုပ္တတ္ေအာင္ ေလ့လာလိုက္ပါဦး ကိုယ္လည္း လုပ္တတ္ဖူးေနာ္..။
လုပ္တတ္ေအာင္ခိုင္းထားရတာ ေနာက္မ်ားဆို ဒုတ္ထိုးစားခ်င္ရင္ ကိုယ့္ဟာကိုလုပ္ေတာ့ သက္သက္သာ
သာနဲ႔ စားေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ။ ဒုတ္ထိုးမ်ား စားရေလမလားလို႔ တင္လိုက္တယ္...။

0 comments:

Post a Comment